Kiraz’da hasat sonrası besleme başladı

Bölge iklimine göre çeşide bağlı erken veya geç hasat edilen Kiraz ağaçlarının yapraklarını dökmeden bakım ve beslemeleri yapılarak kış uykusuna hazır hale getirilmelidir.

YAŞAM Yayın: 06 Temmuz 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 06.07.2022 08:42:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Karadeniz bölge bayi ziraat mühendisi Emre Biloğlu Samsun’un Bafra ilçesinde kiraz ve çeşitli meyve yetiştiriciliği yapan iş insanı Mustafa Şekeri meyve bahçesinde ziyaret etti.

Biloğlu. “Agroida olarak Sayın Mustafa Şeker beyin kiraz ve meyve ağaçlarında gecen yılı sezon başında besleme programı başlattık Mayıs ayının il günlerinde başlayan kiraz hasadı bu günlerde bittiğinde dolayı kiraz ağaçlarının yeniden güçlenmesi ve gelecek yıla daha kaliteli meyve verebilmeleri için ağaçların yapraklarını dökmeden önce yapraktan ağacımızın ihtiyaç duyduğu, İda Aktiv, İda Sülfür, İda NPK ve İda Combi yaprak gübreleri ile yapraktan ve gövdeden besleyerek  ağaçlarımızı kış uykusuna yatırmaya hazır hale getirmeliyiz” dedi.

Bahçesinde kiraz hasadını tamamlayan Mustafa Şeker elde ettiği ürünün kalitesinden ve tonajından son derece memnun olduğunu söyledi. Şeker, “ Öncelikle Agroida ürünleriyle beni tanıştıran ve kullanmama vesile olan Biloğlu Tarım yönetim kurulu başkanı ziraat mühendisi Emre Biloğlu’na teşekkür ediyorum.  Meyvesi hasat edilen ağaç tıpkı yeni doğum yapmış kadına benzer. Bunun için hasadını yaptığım kiraz ağaçlarımıza bugünden itibaren, “Hasat sonrası” kiraz besleme programına başladık. Çünkü Agroida’nın besleme programı sayesinde önce ağaçlarım güçlendi güçlenen ağaçlarım ise kaliteli ve yüksek verim verirken aldığım kirazlarında raf ömrü arttı. Agroida yaprak gübrelerini sadece meyvecilere değil tarla ziraatı yapan tüm üreticilerimize de öneriyorum” açıklamasında bulundu.

     

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.