Bafra Baldosu Çeltik Tohumu Satışta!

Samsun’un Bafra ilçesinde, yöre iklimine ve toprak yapısına özel olarak geliştirilen “ Bafra Baldosu” çeltik tohumu satışa çıktı. Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Bafra Ovası’nda üretilen bu yerli tohum, çiftçilerin yeni tercihi oluyor.

YAŞAM Yayın: 06 Mayıs 2025 - Salı - Güncelleme: 06.05.2025 20:59:00
Editör - Vural Yeşilyurt
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Tarım üreticileri ve sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre, “01 Baldo” kısa boylu, sağlam saplı ve yatmaya dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor. Kalın taneli ve erkenci bir çeşit olan bu tohumun bin dane ağırlığı 41,5 gram olarak ölçüldü.

Örnek çeltik üreticisi İsmail Kiraz, yaptığı açıklamada, “01 Baldo; erkenci olması, dayanıklılığı ve verim potansiyeliyle öne çıkıyor. Özellikle Bafra Ovası gibi verimli alanlarda yüksek başarı sağlıyor. Bu tohumu kullanan üreticiler, hem kalite hem de rekolte açısından memnun kalacaktır,” dedi.

Bölge çiftçisinin büyük ilgi göstermesi beklenen çeltik tohumu hakkında detaylı bilgi ve sipariş için 0532 302 24 90 numaralı telefondan iletişime geçilebileceği bildirildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.