Esnaf Kredilerinde Yeni Dönem: Limitler 3,5 Milyon TL’ye Yükseldi

Bafra Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hurşit Tulum, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredi limitlerinin artırıldığını duyurdu.

YAŞAM Yayın: 29 Temmuz 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 29.07.2026 14:18:00
Editör - Vural Yeşilyurt
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

. Yeni düzenlemeyle işletme kredisi 1,5 milyon TL, taşıt ve işyeri kredileri ise 3,5 milyon TL oldu.

Bafra Madeni Sanatkârlar Odası Başkanı Hurşit Tulum, esnaf ve sanatkârları yakından ilgilendiren kredi limitlerindeki yeni düzenlemeyi kamuoyuyla paylaştı.

29 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredi limitlerinin güncellendiğini belirten Başkan Hurşit Tulum, yapılan düzenlemenin esnafın finansmana erişimini güçlendireceğini ifade etti.

Yeni uygulamaya göre işletme kredisi üst limiti 1 milyon 500 bin TL olarak belirlenirken, taşıt edindirme ve işyeri edindirme kredilerinin üst limiti ise 3 milyon 500 bin TL'ye yükseltildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Tulum, "Kredi limitlerinde yapılan bu artışın esnaf ve sanatkârlarımızın işletmelerini büyütmelerine, yeni yatırımlar gerçekleştirmelerine ve ekonomik faaliyetlerini daha güçlü şekilde sürdürmelerine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Yeni kredi limitlerinin tüm esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." dedi.

Başkan Tulum ayrıca, ayrıntılı bilgi almak isteyen üyelerin bağlı bulundukları Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ile iletişime geçebileceklerini hatırlattı.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.