aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik şerit iqos karton masura komatsu yedek parça çember makinası polyester çember pod türkiye juul pods juul pod puff bar glo Penis Büyütme Ameliyatı Penis Enlargement Surgery Turkey Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Kürtaj Ankara Kızlık Zarı Dikimi Ankara Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara anadoluslot

BAFRA'DA SELESEPET TOP KANDİL ŞENLİĞİNDE GÖNÜLLER BİRDİ.

Bafra’da yaklaşık 600 yıllık bir geçmişe sahip olan ve sadece İlçeye özgü bir gelenek olmasıyla bilinen Sele sepet Top Kandil Şenlikleri koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler ve belirlenen kurallar çerçevesinde bu yılda kutlandı.

YAŞAM Yayın: 30 Nisan 2021 - Cuma - Güncelleme: 30.04.2021 17:56:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bafra Belediyesi tarafından Pandemi sürecinde tüm kurallara uyarak gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda balkonlarından iştirak ettiler.

Belediye önünde çocuklara top kandil ve şeker dağıtan Belediye Başkanı Hamit Kılıç yaptığı açıklamada, “Bafra’da 600 yıllık geleneği gene bu akşam yaşatıyoruz. Pandemi olmasına rağmen hem geçen yıl hem bu yıl bu şekilde bir programla sele sepet programını çocuklarımızla beraber yürüttük. Üstü açık otobüsümüzden bizleri bekleyen çocuklarımıza ve vatandaşlarımızla geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda selamlaştık ve gönülleri bir eyledik.” Dedi.

Haydi Çocuklar Balkonlara sloganıyla kutlanan Sele Sepet Top Kandil etkinliğinde, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca ve Yeniçeri sembollerinden oluşan gösteri ekibi üstü açık otobüs ile müzik ve maniler eşliğinde tur atarak balkonlara çıkan çocukları ve ailelerini selamladı. Balkonlardan şenliğe ellerinde Türk bayrakları ve top kandilleri ile destek veren çocuklar ve ailelerine belediye görevlileri şeker ikram ettiler.

Kutlamalar 2 saatlik ilçe turunun ardından Çetinkaya Köprüsü'nde havai fişek gösterisi ve Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın etkinliğe katılan figürleri selamlamasıyla son buldu.

Sele sepet şenlikleri her yıl Ramazan ayının on dördüncü gününü on beşine bağlayan gece yapılıyor.  bu yıl 26 Nisan tarihinde yapılacak olan şenlik hava muhalefeti nedeniyle 30 Nisan akşamı gerçekleştirirldi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.