aohbet islami chat omegla türk sohbet cinsel sohbet dini chat plastik şerit iqos karton masura komatsu yedek parça çember makinası polyester çember pod türkiye juul pods juul pod puff bar glo Penis Büyütme Ameliyatı Penis Enlargement Surgery Turkey Burun Estetiği Ankara Lazer Epilasyon Ankara Lazer Epilasyon Ankara Kürtaj Ankara Kızlık Zarı Dikimi Ankara Lazer Epilasyon Konya Cilt Bakımı Konya Kıl Dönmesi Tedavisi Ankara Hemoroid Tedavisi Ankara Meme Ultrasonu Ankara Radyolog Ankara Selülit Tedavisi Konya Göz Kapağı Estetiği Ankara anadoluslot

Bu uygulama tarımsal üretimde girdileri düşürecek

Üretim yeri Çanakkale’de bulunan Agroida Sıvı gübre fabrikasının kurucusu ve genel müdürü Mustafa Öztop tek yıllık bitkilerin yapraktan beslenmesinin önemine dikkat çekti.

YAŞAM Yayın: 15 Mart 2022 - Salı - Güncelleme: 15.03.2022 15:06:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Agroida genel müdürü Mustafa Öztop toprak tahlili yapılmadan yapılan gübrelemenin zaman ve para kaybına yol açtığına vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü.

“Öncelikle çeltik ekilecek tavalardan toprak numunesi alınıp tahlil ettirildikten sonra gübre kullanılmalıdır. Her ne kadar çeltik için tavsiye edilen azotlu gübre, Amonyum Sülfat gübresidir. Dekara 80 kg kullanımımı önerilse de Agroida olarak biz bitkilerin kök ve yapraktan besleme taraftarıyız. Biraz öncede belirttiğim gibi tek yıllık bitkilerde kökten beslemenin yanı sıra yapraktan beslemenin önemini bir kez daha hatırlatıyor ve öneriyorum. Tarımsal üretimde yapılan her yanlış binlerce liraya mal olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Eskiden bizim sıvı gübrelerimiz mevcut kimyasal gübrelere göre çok pahalı geliyordu. Bugün geldiğimiz noktada ise tam tersine döndü şimdi sıvı gübreler kimyasal gübrelere göre yüzde 70 daha ucuz. Arpa, Ayçiçeği, Buğday, Çilek,  Çeltik, Mısır, Pamuk, Patates, Yonca, tek yıllık bitkilerle Başta meyve ağaçları ve Fındık, Ceviz, Badem, Kestane, Kiraz, İncir,  Narinceye, Üzüm bağları ve Zeytin üretiminde besleme programlarımızla verim artışı, kalite, güçlü ağaç ve kök yapısı sayesinde sağlıklı bahçe sahibi olunurken girdileri düşürüyoruz. Bizi izlemeye devam edin, Fındık ve Zeytinden sonra Çeltiğe özel sıvı gübremizin arge çalışması tamamladı çok yakında piyasaya sürülecektir” dedi.   

 

 

   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.