O IŞIK ASLA SÖNMEZ...

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır'dan 29 Ekim Mesajı.

YAŞAM Yayın: 28 Ekim 2026 - Çarşamba - Güncelleme: 28.10.2026 12:04:00
Editör - Vural Yeşilyurt
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Cumhuriyet’in 103’üncü yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Efendiler yarın Cumhuriyeti kuruyoruz diyen bir milletin torunları olduğum için gurur duyuyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum"dedi.

Mesajında, 29 Ekim, bir doğuşun, bir devrimin, kısacası bir mucizenin yıldönümü olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Türk Milleti’nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak, bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 103’üncü yıldönümünü kutlamanın gururu içeresindeyiz. Cumhuriyet, gücünü milli egemenliğe dayayan, gücünü halktan alan, egemenliğin kayıtsız şartsız halkın olduğu bir rejimdir. ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet, Atatürk’ün önderliğinde büyük bir mücadele, eşsiz bir Kurtuluş Savaşı zaferi sonrası kurulmuştur. Bu nedenle tarihte eşine az rastlanır bir destanın da adıdır Cumhuriyet. 

Cumhuriyet’in taşıdığı değerler ve ortaya koyduğu vizyon, bugün de, yarın da ışığımız olmayı sürdürecek. Modern, büyük, güçlü Türkiye idealini Cumhuriyetimiz ve onun değerleriyle birlikte elde etmek için verdiğimiz mücadele devam ediyor. Millet hakimiyetine dayalı benzersiz Cumhuriyet’i korumayı, onun kazanımlarının bekçisi olmayı sürdürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle (Efendiler yarın cumhuriyeti kuruyoruz) diyen bir milletin torunları olduğumuz için gurur duyuyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” dedi

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.